Wat is appeal?

Behoeften, wensen en verlangens

Voordelen van een product of dienst

Needs en desires. Behoeften, wensen en verlangens. Daar draait het om bij appeal. Een appeal is een belangrijk voordeel van een product of dienst. Bij appeal gaat het erom op welke wijze reclame inspeelt op de menselijke behoeften, wensen en emoties. Dit kunnen primaire levensbehoeften zijn zoals eten, drinken, slaap en zuurstof, maar ook secundaire behoefte zoals veiligheid, behoefte aan sociaal contact of behoefte aan waardering. Reclame-uitingen kunnen meerdere appeals aanspreken. Een reis naar Noorwegen kan worden aanbevolen met een beroep op het verlangen naar avontuur, naar de behoefte aan rust en natuur, maar ook op het verlangen naar sportieve uitdagingen.

Succesvolle campagne

Waarnemen en interpreteren

Appeal is een elementair onderdeel van een concept. Het kennen van uw doelgroep is essentieel om het appeal goed te kunnen duiden. We moeten weten hoe uw potentiële klanten waarnemen en inschatten hoe ze de boodschap zullen interpreteren. Flushing Concepts kan u helpen met een grondige analyse van uw doelgroep. Hierdoor wordt de kans op een succesvolle campagne alleen maar groter.

Wat doet een copywriter?

Voordelen

Problemen oplossen

Uiteraard is het belangrijk om duidelijk te vertellen wat de bijzondere eigenschappen zijn van de producten of diensten die u aanbiedt. Het is echter veel belangrijker om de consument duidelijk te maken welke voordelen hij of zij ermee kan behalen. Welke problemen lost u voor hen op? Soms is een appeal universeel en bedoeld om een grote groep mensen aan te spreken, maar in de meeste situaties wordt een beroep gedaan op de behoeften, wensen en verlangens van een specifieke doelgroep.

Contentstrategie

Conversieverhogend

Marketing appeal is een onmisbaar onderdeel van uw contentstrategie. U weet natuurlijk wel dat uw producten en diensten een goede oplossing bieden aan uw potentiële klanten, maar u moet dat ook op een aantrekkelijke en heldere manier in uw content kunnen verwerken. Effectieve contentmarketing en branding draait om verbondenheid met uw klanten en uw potentiële klanten. Een website met aantrekkelijke content is niet alleen het visitekaartje van uw onderneming, maar werkt ook conversieverhogend.

Wilt u meer weten over conversieverhogende content, concepten voor uw folders of brochures of over de voordelen van effectieve sales copywriting?

Neem dan contact op met Flushing Concepts!

Zet uw doelgroep aan tot actie!

 

Infographic over lead management. Begrijp de behoefen, wensen en verlangens van uw doelgroep.

 

Meer weten?

Flushing Concepts logo

Meld je aan voor de blogpost!
Met de blogpost van Flushing Concepts blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van sales copywriting en online marketing!
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).