Wat is Inbound Marketing?

Content is King

Dat is een veelgehoorde uitspraak. Inbound marketing is de toekomst beweren veel marketingdeskundigen. Maar is dat eigenlijk wel zo? Ik denk dat het belang van relevante waardevolle content inderdaad steeds belangrijker wordt, gezien de huidige ontwikkelingen op het gebied van internet en sociale media. Echter als copywriter denk ik dat er bij het schrijven van copy en het ontwikkelen van een concept in de eerste plaats altijd moet worden uitgegaan van de kracht van het product of de dienst zelf. Als dit in de basis niet goed wordt aangepakt dan kun je “schrijven als brugman”, maar dan zal het nooit iets worden.

contentmarketing

Waardevolle persuasieve content

U wilt traffic naar uw website genereren? Dan is een gerichte inzet van sociale media en het zoekmachine-vriendelijk maken van uw website geen overbodige luxe. De invloed van sociale media zorgt ervoor dat contentmarketing steeds belangrijker wordt.

Starten met contentmarketing?

Van push naar pull

Inbound Marketing en waardevolle content

De consument van vandaag laat zich niets wijsmaken. Gelukkig maar. U zult er daarom voor moeten zorgen dat de potentiële klant bij u vindt wat hij of zij zoekt. Het aanbieden van relevante content is daarbij cruciaal. Uw bedrijfswebsite moet een bepaalde waarde voor uw bezoeker vertegenwoordigen, anders ziet u de prospect niet meer terug. Een goed uitgedachte strategie vormt hiervoor de basis. Flushing Concepts stelt de klant centraal en creëert waardevolle persuasieve content waarnaar de consument zoekt.

Lead generatie

Uw klant zo goed mogelijk helpen

Een effectieve contentstrategie zal leiden tot waardevolle leads van hoge kwaliteit. Consumenten die bij u precies vinden wat zij zoeken en daarnaast goed worden geholpen. Daar draait het om bij inbound marketing. Loyaliteit kunt u niet opeisen, dat moet u verdienen. Een strategisch plan moet aanduiden hoe u informatie zo aantrekkelijk mogelijk kunt aanbieden. Contentmarketing is vandaag de dag dé manier om u online te onderscheiden van uw concurrenten.

Gedegen productkennis

Verbonden met uw merk

Uw content is uiteraard sterk verbonden met uw merk. Het is dus belangrijk om goed te monitoren wat er online over u gezegd wordt. Snel en gepast reageren op vermeldingen is vaak essentieel. Om iemand te bedanken voor zijn of haar vriendelijke woorden of een suggestie om uw website te verbeteren, maar soms ook om misverstanden of fouten recht te zetten. Het zichtbaar en eerlijk oplossen van de problemen, zal de klantrelatie versterken. Veel content op het internet is erg slecht geschreven. Heel vaak heeft dit te maken met het ontbreken van goed onderzoek. Te weinig productkennis leidt tot nietszeggende content. Uw potentiële klanten vinden niet wat zij zoeken en dat doet uw merk meer kwaad dan goed.

Van leads naar verkopen

Als een klant content is, komt hij terug!

Als uw content leesbaar en relevant is, dan zal uw merk al snel gezien worden als betrouwbaar en een waardevolle online bron. Het schrijven van effectieve en aantrekkelijke content is niet eenvoudig, maar wel een hele grote uitdaging. Flushing Concepts helpt u met een strategisch plan en maakt glashelder welke content het beste past bij uw website, producten, diensten en doelstellingen. Het doel van inbound marketing is uiteraard het omzetten van uw leads naar tevreden klanten. Klanten die terugkomen!

Conversie verhogen?

Voordelen van inbound marketing op een rij

  • U krijgt meer bezoekers op uw website.
  • Bezoekers worden omgezet naar leads van hoge kwaliteit.
  • Leads worden geconverteerd naar klanten. De omzet stijgt.
  • Veel mogelijkheden om het proces te meten. Dit maak het ook mogelijk om een en ander bij te sturen als dit noodzakelijk blijkt.
  • De vindbaarheid van uw website is groot.
  • Uw doelgroep is zich sneller bewust van het bestaan van uw onderneming of uw merk.
  • Verbondenheid met uw merk. Een positieve merkperceptie. De loyaliteit van uw klanten is groot.
  • Bevordert cross-sellings.
  • Inbound marketing is kostenbesparend en levert u meer op.

Flushing Concepts zorgt voor content die naadloos aansluit bij uw inbound marketingdoelstellingen!

Contact met Flushing Concepts!

Meer weten?

Flushing Concepts logo

Meld je aan voor de blogpost!
Met de blogpost van Flushing Concepts blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van sales copywriting en online marketing!
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).