Wat is merkpersoonlijkheid? De uitstraling van een merk!

Trends

Uitstraling

Merken zijn aan trends onderhevig. Sommige merken zijn “in” en andere “uit”. We zijn ons er vaak niet van bewust, maar merken bepalen voor een groot deel wat we kopen. Nog belangrijker dan de onderneming die achter het merk zit, is voor de meeste mensen, de uitstraling van het merk. We noemen dit merkpersoonlijkheid.

Het “laden” van merken

Merkpersoonlijkheid

Ondernemingen realiseren zich het belang van die merken heel goed en stoppen heel veel geld in het creëren van de merkpersoonlijkheid. Omdat producten steeds meer op elkaar gaan lijken, wordt de merkpersoonlijkheid steeds belangrijker. Het “laden” van merken met een persoonlijkheid en karaktereigenschappen, is dan een belangrijke stap. Wat voor soort “meneer” of “mevrouw” moet uw merk eigenlijk worden?

merkvoorkeur

Merkentrouw

Reclame is een van de factoren die ervoor kunnen zorgen dan een product goed verkoopt. Een goed opgezette reclamecampagne kan een wezenlijke bedrage leveren aan het succes van een product. Voor veel producten of diensten bestaat een merkentrouw, en een groot deel van de consumenten blijft zijn hele leven loyaal aan dat product of die dienst. De consument van vandaag is minder standvastig en is vaker bereid om nieuwe producten uit te proberen.

Merkmanagement

Unieke aanbieder

Het goed neerzetten van een merk behelst veel meer dan alleen het ontwikkelen van effectieve reclameconcepten en deze op de juiste wijze presenteren. U moet ervoor zorgen dat uw doelgroep een bewuste keuze maakt voor hetgeen dat u te bieden heeft. Het gaat er niet om dat de consument liever met u in zee gaat dan met uw concurrenten, maar ze moeten u ook echt zien als unieke aanbieder. Alleen u biedt de echte oplossing voor hun probleem.

Positieve merkperceptie

Behoeften en wensen

Het motiveren van uw potentiële klant, kan alleen als u de behoeften en wensen van hem of haar ook echt begrijpt. Alleen dan is een positieve merkperceptie haalbaar. Merkmanagement beïnvloedt de waardeperceptie van uw onderneming en is dus belangrijker dan ooit.

Wilt u een hogere conversie? De merkentrouw bevorderen of uw R.O.I. maximaliseren?

Flushing Concepts kan u hierbij helpen!

Contact met Flushing Concepts!

Flushing Concepts logo

Meld je aan voor de blogpost!
Met de blogpost van Flushing Concepts blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van sales copywriting en online marketing!
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).